Pressemelding -
SATS anbefaler trening i eksamensperioden
Mange dropper treningen i eksamensperioden, men det kan lønne seg med en treningsøkt for å styrke konsentrasjonen og forbedre resultatene.
– Trening bidrar til bedre konsentrasjon i eksamensperioden, forteller Randi Christensen Solberg, som er ansvarlig for gruppetrening i SATS.
Dette støttes av professor i psykologi, Hermundur Sigmundsson.
– Det er ikke tvil om at trening er bra med tanke på læring og konsentrasjon, bekrefter Sigmundsson.
Anbefaler aktiv
hverdag
På SATS merker man at færre studenter kommer på trening i eksamensperioden, og
mange studenter bekrefter at de leser til de stuper i en travel høstmåned. Men
skal man studere effektivt og oppnå gode resultater er det viktig å prioritere daglig
mosjon.
– Man trenger ikke trene så ofte eller så hardt, men et par treningsøkter i uka gjør stor forskjell på formen. I tillegg vil jeg anbefale at man beveger seg ofte og husker på søvn, mat og drikke, sier Solberg.
Hermundur Sigmundsson anbefaler at studenter beveger seg ofte i tillegg til treningsøktene. Korte turer ut for å trekke frisk luft og spisepauser gir en fin avkobling. I tillegg er det viktig med noen ordentlige treningsøkter som har litt varighet.
– Det er viktig at man får opp pulsen og kobler av litt. Gjerne med lengre økter der man trener på moderat nivå. Det er ingen hensikt å slite seg helt ut, sier Sigmundsson
Bra for mental helse
En stressende eksamensperiode kan slite på selvtilliten og man blir usikker på
om man er på rett spor. Også her kan fysisk aktivitet ha en positiv
innvirkning.
– De fleste opplever at hjernen sorterer problemer og at man ser nye løsninger når man løper eller går en tur. Det er ikke minst viktig når man er mer aktiv på lesesalen enn på treningssenteret, forteller Solberg.
I følge Hermundur Sigmundsson har fysisk aktivitet svært god effekt på den psykiske helsen.
– Fysisk aktivitet kan påvirke psykisk velvære, gi overskudd og bedre selvtillit. Det å koble av med en joggetur kan gjøre deg mer opplagt, og er vel så bra for det mentale som det fysiske, sier han.
Professoren viser til en undersøkelse som viser at barn med ADHD konsentrerer seg bedre etter en spasertur på tjue minutters. Han sier at det samme prinsippet gjelder for studenter som ofte har lange og stillesittende dager foran lærebøkene.